‘Heeft er iemand behoefte aan wat glittertjes, gekleurde nagels of andere dingen om je extra prachtig te maken?’Daar staat hij, In al zijn pracht en praal. Glitters dansen boven zijn ogen als regenbogen. Een flinke roze blos op de wangen en nagels in bonte kleuren. Zijn haar staat wijd uiteen, opgestijfd door haarlak. Zijn ogen stralen als lichtjes.

De jongens op de groep grijnzen even en zeggen hem gedag. Daarna gaan ze redelijk onachtzaam weer verder met hun eigen bezigheden in de woonkamer. Een aantal maanden geleden kwam deze, nu kleurrijke persoonlijkheid, bij ons. Toen vermoeid, verdrietig, wantrouwend en wanhopig. Er waren dingen niet goed gegaan in ‘t leven en hij moest bij ons opgenomen worden in de kliniek voor herstel. Langzaamaan kwamen dingen op de rit. Hij krabbelde op. Hij creëerde een sociale sfeer op de groep met zijn zorgzaamheid. Het eten werd niet van tafel gegrist maar uitgedeeld, iedereen genoeg, iedereen evenveel. Hij moedigende anderen aan het nog even vol te houden.

.
En hoe meer hij op zijn gemak werd hoe meer zijn persoon tot leven kwam, kleurrijker werd en eruit kwam wat bij binnenkomst verstopt was gebleven. Vorige maand verhuisde hij naar een nieuwe plek. En gister stond hij op de groep, in vol kleurrijk ornaat; om zijn oude groepsgenootjes op te halen om wat in de sfeer te komen, voor wat voor hem de mooiste dag van het jaar wordt; ‘De botenparade van de Gay Pride’ , waar hij op mee zal varen. Wat een karakter om zelfs in zulke kwetsbare omstandigheden zo jezelf te durven zijn. Vandaag ga ik ook naar de botenparade en zal ik aan hem denken, ik hoop dat ik hem zie en dan zal ik glimmen van trots. Op zijn strijd, op zijn lef, omdat hij een prachtig mens is! @ Amsterdam, Netherlands

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.