Met haar rode krullen temidden van al het groen kan ze je moeilijk ontgaan. Carolien Rutgers, de eigenaresse van Rood&Bloem heeft het ondernemen in haar vingers. Vorig jaar zette ze de moedige stap en opende haar eigen winkel in Utrecht. Een jaar later gaat ze alweer verhuizen naar een groter pand. Toch wil ze benadrukken; ‘Je krijgt niks cadeau, je moet keihard werken voor wat je wil. Natuurlijk kan het ook misgaan want ondernemen is risico’s nemen. Daarom zorg ik dat ik er alles aan doe om het te laten slagen.’

Een oase van groen afgewisseld met hippe cactussen en tropische hangfauna. Wie de hoek om komt wandelen op het terrein van de Vechtclub wordt als het ware naar binnen gezogen en mag zich daarna even onderdompelen in het groenwalhalla van Rood&Bloem. Of je nu een man bent of een vrouw: alles wat je in deze winkel ziet wil je wel hebben. Keer twee. Het is een warm welkom in het winkeltje van Carolien. ‘Iedereen die hier naar binnen loopt koopt iets’, vertelt ze en dat geloof ik meteen. Maar of je nu vertrekt met een prachtige retro plant of andere eye-catcher waarmee je interieur binnen no-time weer aan de laatste trend voldoet, iedereen kan rekenen op  haar onverdeelde aandacht en wordt tot in de puntjes geholpen.

De Rood&Bloem beleving komt er zeker niet vanzelf. ‘Ik ben hier elke minuut van de dag mee bezig’, zegt de gedreven onderneemster. ‘Alles krijgt aandacht. Of het nu gaat om inkopen van planten op de veiling, het uitkiezen van het juiste cadeau papier of het organiseren van een workshop; alles gebeurt met aandacht en liefde, alles ademt Rood&Bloem. Het houdt niet op als ik vrij ben. Ook als ik over een markt loop of aan het sporten ben doe ik inspiratie op.’ 

Zonder meer zorgt deze drive ervoor dat Carolien na een jaar haar winkeltje op het Utrechtse bedrijventerrein inruilt voor een echte eigen winkel in hartje Utrecht. Hoewel ze onderstreept dat ze er een heerlijke tijd heeft gehad, kijkt ze uit naar haar nieuwe plek met veel winkelend publiek én uitzicht op de Dom. Ik ben ontzettend benieuwd waar deze sprankelende ondernemer. Waar haalt ze haar lef en energie vandaan en hoe zou haar dag eruit zien. Om daar achter te komen ga ik een dag met haar op pad. En weet je waar die begint? Juist, heel vroeg op de veiling. Bekijk de video van onze dag en leer alles over het ondernemersleven van Carolien van Rood&Bloem.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.