Bucketlist Festival

Ga maar eens kijken: zaterdag 27 augustus in de Metaalkathedraal. Stiekem dromen we best van een avontuur ergens ver weg, iets wat je eigenlijk niet snel durft maar.. tóch wel eens in je leven wilt meemaken.

Iedereen heeft wel een paar verlangens ,wensen, ideetjes over dingen die je wel zou willen doen voor je de pijp uit gaat. Een beetje Try Before you Die, of Wat wil ik ECHT meemaken om dit jaar te weten dat ik leef? Nou zo’n lijstje noemen we: ‘Een Bucketlist.’

Bucketlists: sommigen zijn lang, anderen kort. Kortom; het zelf-opgestelde lijstje staat vol met afspraken waarmee jij jezelf aanmoedigt en herinnert uit je comfortzone te stappen en te denken: Do it! Daar speelden de organisatie van The Bucket List Festival geinig op in. Zij gingen aan de slag met een ‘real live experience’ van een bucketlist. Ze verzamelden zoveel mogelijk lijstjes van mensen uit hun omgeving en stelden een mooie mix samen die straks tot uitvoering kan worden gebracht tijdens het festival in de Metaalkathedraal.

[thb_gap height=”15″]

header-2-bucketlist-festival-utrecht-27-augustus

[thb_gap height=”15″]

3 vragen aan Januschka Veldstra, één van de initatiefnemers en organisatoren van The Bucketlist Festival.

Waarom deze locatie?

“Het was zo’n goede match. Deze locatie heeft een bijzondere uitstraling en geschiedenis en sluit als creatieve broedplaats prachtig aan bij ons idee voor het festival. Qua grootte en sfeer is het perfect, dat ‘wauw’ effect.  Je voelt: Hier kan alles.”

[thb_gap height=”15″]

bucketlist

[thb_gap height=”15″]

Zijn er overeenkomsten te bespeuren in mensen hun bucketlist?

“Ja dat zijn er zeker. Wat we veel tegenkwamen waren verre reizen of op roadtrip met het Volkswagenbusje. Sommigen zijn heel cliché maar dat is vaak ook niet voor niets een cliché. Het was echt heel leuk om die lijstjes te lezen, we worden nog steeds continu verrast bij het lezen van de dingen die mensen kunnen verzinnen en waar ze van dromen. Bij het selecteren en samenstellen van activiteiten keken we natuurlijk naar originaliteit en haalbaarheid hier op deze plek.”

Helpt het opstellen van een bucketlist om wat meer uit je comfort zone te stappen?

“Absoluut. Er zijn veel mensen die er ‘iets’ op hebben staan wat een beetje ‘gek’ is. Niet iets alledaags. Mensen dagen zichzelf uit bij het opstellen van zo’n lijstje. En dat is belangrijk want het leven mag je zelf invullen, het gaat al zo snel. Je knippert eens met je ogen en er is 10 jaar voorbij. Stel jezelf de vraag: wat wil ik jou echt nog graag doen? Ga ervoor, stel het niet uit!  Door het thema van ons festival komt deze vraag wellicht tot leven! ”

Info: http://bucketlist-festival.nl/

Kijkerstip

[thb_gap height=”15″]

De Lettervlucht Not able to label

[thb_gap height=”15″]

Op het festival maak je kennis met De Lettervlucht. Een collectief van mensen met een passie voor literatuur. Bij onze performances, workshops en projecten staat de ontmoeting tussen de schrijver en lezer centraal. De Lettervlucht wil mensen die schrijven aanmoedigen om samen te creëren en mensen die lezen uit hun slaapkamers trekken om in contact te treden met beginnend schrijvers.

Info: http://lettervlucht.nl/

[thb_gap height=”30″]
(Visited 5 times, 1 visits today)