Pablo Discobar Soundsystem in Hutspot Utrecht

“Jullie lijken wel een motorbende”, kregen ze laatst te horen. Een groot compliment volgens Jeroen Woertink en Rob Scholtens, de DJ’s van Pablo Discobar Soundsystem.

Het zijn interessante mannen Jeroen Woertink en Rob Scholtens. De jongens beiden in het zwart, Jeroen met een dikke baard, Rob met een zwart petje op. We zitten op het terras bij Hutspot. Achter ons wordt het decor opgebouwd voor de avond, waar Pablo Discobar Soundsystem optreedt in Hutspot. Een unieke samenwerking tussen Pablo Discobar en Hutspot waarbij de heren spelen en Luca Manelli het spits afbijt.

Ze kennen elkaar al uit hun kinderjaren waar ze buiten speelden in Dronten en nu zijn ze ook een DJ Duo. Wat vertegenwoordigen jullie met je muziek?

Jeroen grijnzend: “Een motorbende” Grapje natuurlijk maar dat kregen we laatst letterlijk te horen van iemand. Dat snap ik wel want naast dat we graag zwart dragen stralen we blind vertrouwen in elkaar uit. Samen zijn we bezig met creëren, feesten, rebelleren, zuipen, regelen, produceren, inspireren en af en toe slapen. Dat staat ongeveer op ons menu. Maar ook keihard werken. En dat tezamen vormt de basis van de heerlijke georganiseerde chaos van de groep.”

Een carrière opbouwen in het artiestencircuit is ook heel hard werken. Hoe gaat dat?

Rob: “Een jaar geleden werden we gevraagd een muzikaal concept in te vullen voor Foodtruckevent Spek&Bonen. We probeerden toen voor het eerst de Disco-Sound. Dat viel zo goed in de smaak dat we wisten: hier gaan we mee verder. Jeroen: “Nu een jaar later is er veel veranderd. We hebben een visie voor deze stroming: bijdragen aan een positieve vibe. Daarmee is alles gestaafd.”

Dat het aansloeg hebben ze wel bewezen, binnen een jaar verkochten ze een aantal keer op rij de EKKO uit met hun eigen clubavond en openden het zomerseizoen op Strand Oog in Al. Rob: “Eind juli stonden we in de de Basis. We kregen de hele vrijdagavond voor onszelf. Dat is een enorm vertrouwen dat je krijgt van een club want normaal spelen er meerdere DJ’s op zo’n nacht. Er zijn bijna 500 man op af gekomen en tot het laatste nummer was er magic. De volgende dag was de energie nog voelbaar.” Jeroen: “Disco is een hele prettige sound die bijdraagt aan een goede sfeer. Wie wordt er niet blij van disco en funk? Maar we willen absoluut niet dat het ‘cheesy’ gaat klinken. Daarom mixen we het met ons DNA.”

Omschrijf dan DNA eens?

Rob: “Pablo Discobar Soundsystem zijn wij twee, de DJ’s. Maar we creëren er een scene omheen. Jeroen: “Een soort sekte”. Rob grijnst: “Nee geintje. Maar ja; we creëren met elkaar gewoon een hele chille vibe en iedereen met die mindset kan aanhaken. Dus we zijn een onderdeel van een groter concept.”

[thb_gap height=”15″][thb_image image=”1632″][thb_gap height=”15″]

Dan valt het gesprek even stil, we zijn alledrie afgeleid door iets op straat. Er loopt een groepje jongens voorbij waarvan 1 in een gestreept boevenpak met een soort brandweerlicht bouwwerk op zijn hoofd. ( voor de oplettende lezer; de welbekende poldervrijgezellen ) Jeroen valt er even van stil. Het is duidelijk dat hij nooit zo de stad door gaat mocht hij gaan trouwen.  “Ach ja wij doen ons ding en zij doen hun ding.”

Zaterdagavond 20 augustus Hutspot & Pablo Discobar Soundsystem

[thb_gap height=”30″]
(Visited 8 times, 1 visits today)