Aan de westkust van Lombok ligt Malimbu Beach. Wanneer je over de prachtige kronkelweg langs de kust rijdt, zie je na elke bocht weer een prachtig nieuw uitzicht. Vanaf Sengiggi, het toeristisch hart van Lombok, is dit strand een half uurtje rijden met de scooter of auto.

Witte stranden en wat donkerde stranden met vulkanisch zand wisselen zich af. Tegen een uur of elf ‘s ochtends zorgen de families langs de weg dat hun BBQ’s klaar staan voor de eerste gebraden visjes.

In het weekend vullen de stranden en uitkijkpunten richting de Gili Eilanden zich met voornamelijk locale bewoners om de prachtige uitzichten en zondersondergang te fotograferen. Door de weeks zul je niet veel mensen aantreffen. Met een beetje geluk heb je het hele strand voor jezelf. Kleine hutjes op het strand worden vaak bewoond door locale vissers en hun gezin.

[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1527″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1594″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image image=”1593″][thb_gap height=”15″]

Deze dag had ik mazzel, het strand was leeg. Een paar kippen scharrelden wat rond en pikken in het zand op zoek naar krabbetjes of restjes eten. De vissers gooien hun hengel uit en een oude dame veegt haar hutje schoon met een roe. Als een van de vissers het water uitloopt vraag ik of ik een kokosnoot van ze kan kopen. ( die hebben ze meestal op voorraad in hun hutje ) Dit keer waren ze duidelijk nog niet geoogst. Tot mijn grote verbazing klimt een man, minstens zo oud als mijn vader, een 8 meter hoge palmboom in om er eentje voor me plukken en open te hakken. Ongelofelijk. 

Als je je snorkel set meeneemt doe je er goed aan het strand af te wandelen en te zien waar de donkere plekken in de zee te zien zijn. Daar vind je namelijk prachtig rif. Als je wat verder de oceaan inzwemt, denk er dan om dat je nooit je flippers verliest of uittrekt. Je bent anders niet opgewassen om tegen de stroom in terug te zwemmen.

Zon, zee en zwemmen maken natuurlijk hongerig dus stop op de terugweg even langs de weg voor een heerlijke lunch. In de strohutjes kun je een paar euro een visje laten grillen en wat drinken kopen. Let goed op dat de ogen van de vis nog glinsteren, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een verse te pakken! Klim in een van de hutjes die daarvoor ingericht zijn en geniet van je verse lunch en het prachtige uitzicht.

Eet smakelijk!

[thb_gap height=”30″]
(Visited 10 times, 1 visits today)