Wie denkt aan Bali mag zich gerust een paradijs voorstellen. Nu zijn wij in Nederland natuurlijk ook verwend met een mooie kuststrook maar op dit eiland is het toch net even anders. De kustplaats Seminayak aan de westkust van Bali vormt een dynamisch bolwerk van mensen uit alle windstreken. Seminyak is hip, hot, druk en vol allure. 

Als je een rondje om je eigen as draait is dít een scene die zich voor je ogen zou kunnen afspelen: Zongebruinde jongeren met lange wapperende haren scheuren rond op hun scootertjes met surfbord aan de zijkant geklemd. Backpackers, zwetend, wandelend, op zoek naar een budgethosteltje, worden non stop aangesproken door verkopers. Een yogalerares met dreadlocks shopt haar nieuwe outfit bij elkaar in een prachtige winkel gevuld met boeddischtische waren. Een security man van de populaire club La Favela neemt zijn positive in voor de avond terwijl een groepje oudere dames een deur verderop van hun glas in Moët nippen in de Red Carpet bar.

De gehele entourage in dit subtropische stadje is een lust voor het oog. Ieder barretje of restaurant heeft een geheel eigen stijl en uitstraling. Het gaat allang niet meer alleen meer om strand zee en palmbomen. Het is hier zien en gezien worden.

3 Keer niet te missen in Seminyak

1. La Favela

La Favela is waarschijnlijk de meest indrukwekkende bar die ik heb bezocht in Bali. Overal waar je kijkt is iets aan de hand. Inrichting, hoekjes vol met sfeer, barretjes in eigen stijl. Ik kon mijn ogen non-stop- de kost geven. Het interieur is werkelijk prachtig. Geen toeval, want hier zit een zeer succesvolle kunstenares achter, die elke ruimte tot in detail heeft ingericht. Stel je een soort ‘grote mensen vintage poppenhuis voor, en je zit wel goed. Hier wordt geflirt, gezopen en gedanst. Living Da Vi Da Bali.

Website http://www.lafavela.com/ 

[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1509″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1510″][thb_gap height=”15″]

2. Republik45 

Net iets buiten het centrum vind je deze plek vol pracht en praal op exotisch gebied. Als je binnenkomt loop je door een oase van groen. Eettafels staan verspreidt door de ruimte en aan weerskanten klettert het water uit een fontein. Overal om je heen is het groen. Heerlijk eten en prachtige local cocktails die je op kunt slurpen met de sounds of de resident DJ op de achtergrond om daarna voetjes van de vloer te tillen. Na etenstijd gaat t los hier, zeker op Ladiesnight.

Website http://www.republik45.com

[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1512″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1587″][thb_gap height=”15″]

3. La Plancha Seminyak 

Dit tentje heb ik toch aan veel mensen aangeraden, ik zou er voor betaald moeten krijgen..

Als ik aan Bali denk denk ik aan La Plancha. In mijn hippiebroek en slippers scooterde ik regelmatig Leghian Beach af om hier even in een kussen te ploffen voor een zonsondergangbiertje. In deze kleurrijke strandtent met houten vloer, meubels en op het strand tientallen gekleurde zitzakken raak je onmiddellijk in de HOLIDAY State of Mind. Er zijn regelmatig strandfeestjes, dan is er een DJ en gaan de meubels aan de kant. Bereid je dan voor op een lekker klam avondje dirty dancing in La Bali. 

Facebook: https://www.facebook.com/La-Plancha-Bali-169623353089359/ 

[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1520″][thb_gap height=”30″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1519″][thb_gap height=”30″]
(Visited 21 times, 1 visits today)