Kuala Lumpur is een grote mengelmoes van mensen, culturen, gebouwen, geschiedenis en sfeertjes. Deze stad is zó enorm dat je werkelijk op elke hoek kunt verdwalen. En dat is helemaal niet erg natuurlijk, dat hoort erbij. Ik geef je in ieder geval drie tips die je wat mij betreft niet moet missen. En ondertussen.. lekker blijven verdwalen.

Apen

Wie is er niet dol op aapjes? De gekke, riekende, atletische, prachtige dieren zijn absoluut niet verlegen en zullen je meteen bij de eerste kennismaking hartverwarmend knuffelen zodat het onmiddellijk moedergevoelens oproept. (ohjee) Deze geweldige trip geeft je ook nog eens hele fotogenieke kansen. De Silver Leaf Monkeys zijn zo vriendelijk, ze klauteren op je arm, schouder en genieten daar rustig kauwend op een blaadje sla. De lokale verzorgers geven je de juiste groenten om de apen mee te voeren. Geef ze niet iets anders, dat is niet gezond voor ze. ( Ik zag een dame haar restjes friet van de Mac Donalds meebrengen. Hoewel dat niet goed is voor de aap, griste hij haar kartonnetje friet binnen no-time uit haar handen en verdween er mee in een boom. Dat vinden de verzorgers niet tof.)

Je kunt deze trip via je hotel boeken. Je kunt natuurlijk ook zelf het adres opzoeken en een taxi nemen, deze zijn erg betaalbaar in Maleisië.

[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1525″][thb_gap height=”15″]

Shopping in Chinatown

Chinatown is van oudsher de plek waar Chinese bevolking kwam te wonen vanwege o.a. cultuur en andere factoren; het was de manier om de eigen gebruiken niet uit het oog te verliezen. Later groeide dit uit tot een plaats waar Chinese handelaren hun waren verkopen en nog later tot vooral een plek waar toeristen de gezellige Chinese sfeer tussen alle lampionnetjes kunnen ervaren.Sportschoenen, make up en tasjes van de allerbekendste merken voor spotprijzen. Soms is goedkoop natuurlijk duurkoop en je kunt je altijd afvragen of je het echt nodig hebt maar het doet je centen zeker branden in je zak.

[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1521″][thb_gap height=”15″]

Fiesta in Bucket Bintang

De eigenaren van de barretjes in Bukit Bintang zijn er gek op om je heerlijk veel te laten drinken. Wat anders zou hun motief zijn om alle ladies van gratis drank te voorzien ? Het resultaat: de party strip van Kuala Lumpur is volledig gevuld met dansende, vrolijke en tipsy ladies! Je krijgt echter wel de locale alcohol dus wees niet verrast als je met een klein beetje koppijn opstaat de volgede dag. Maar: absoluut een bezoekje waard voor een gegarandeerd mooie avond!

[thb_gap height=”30″]
(Visited 8 times, 1 visits today)