Sexy Metaalkathedraal

Het is 7 uur ochtends als ik de zware deur van de Methaalkatedraal open probeer te duwen. Ik ben vandaag geboekt als model voor een bruidsfotoshoot. De locatie is voor mij dicht bij huis maar dat heeft niet kunnen voorkomen dat ik als een verzopen kat binnenkom.

Mijn (nep)bontjasje lijkt nergens meer op en mijn haren moet ik uitwringen. Verontschuldigend groet ik mijn team en vooral Moniek, de lieve visagiste, die straks extra veel werk aan me zal hebben.

[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1097″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1099″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1098″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1097″][thb_gap height=”15″]

Foto: Leo de Jong – Speksnijder 

#Prachtig gebouw

Ik moet me schamen maar ik kende de locatie nog niet, ondanks dichtbij huis. Nu ben ik blij dat ik ervan weet want ik val van de ene in de andere verbazing. De oude kerk bied nu podium voor hele leuke zaken. Er gebeurt iets spannends. Hier is de afgelopen jaren een vrijplaats ontstaan waar ecologie, kunst, cultuur, natuur en cultureel ondernemerschap samen worden verpakt in een uitzonderlijk gebouw.

Initiatiefnemer Maureen Baas was in 2011 op zoek naar een atelier om theater te maken. In de winter op het fietsje trof ze dit magische plekje. Maureen Baas: “Dit is een waanzinnige locatie, te mooi om niet te delen. Nergens in Nederland heeft een historisch pand zo’n unieke transformerende geschiedenis.”

#Ben je nieuwsgierig? Ben dan welkom!

De kerkdeuren staan vaak open voor publiek en je kan altijd een afspraak maken, of spontaan aan komen lopen. Maureen Baas is theatermaakster en hemelbewaarder van de Metaal Kathedraal. Abel tattje is hofleverancier van buitengewone zaken Metaal Kathedraal. 

[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1104″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1105″][thb_gap height=”15″]

#Wat gebeurt er allemaal?

[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1106″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1102″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1103″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1108″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”30″]
(Visited 4 times, 1 visits today)