Poppins’ schoonheid in natuur

[thb_image full_width=”true” image=”1229″]

Waar let jij op als je je ritje van huis naar je werk elke dag aflegt? Zie jij de schoonheid van de natuur nog? De Utrechtse Andrea Koelink is grafisch ontwerper en designer voor haar eigen ontwerpstudio Poppin. Dit jaar lanceerde ze haar eigen pettenlijn. Haar inspiratie haalt ze simpelweg uit haar omgeving, door oog te hebben voor wat er om haar heen gebeurt.  

[thb_gap height=”15″]

Andrea: “Als mensen in een sleur komen en dingen op de automatische piloot doen zien ze de mooie dingen niet meer. Ik nodig ze met mijn ontwerpen graag uit om weer wél eens goed te kijken, dan zie je zoveel moois!”

Wanneer zag je iets ‘buiten’ dat je vervolgens gebruikte voor een ontwerp?

Andrea: ”Ik raakte voor een ontwerp geïnspireerd door een vogel die tegen de wind in zijn vleugels droogde. Het was een prachtig beeld en ik heb er even naar staan kijken en van staan genieten. Toen heb ik het tafereel gefotografeerd en uitgewerkt in mijn designs.”

Wat betekent Poppin?

Andrea:  “Een paar jaar geleden zocht ik een naam voor mijn label. Toen ben ik met een goede vriendin aan tafel gaan zitten en hebben we gekeken naar hoe je mij het best omschrijft. ‘Vrouwelijk en zacht maar ook stoer’ was eigenlijk het belangrijkste. Toen kwamen we op Poppin! (Andrea lachend): Het is dus een zelfbedacht woord en het staat voor die drie eigenschappen. Mijn designs kenmerken zich ook door dynamische en grafische printen, ze hebben zachte kanten maar ook iets stoers.”

Je nodigt mensen graag uit beter te kijken naar de natuur?

Andrea: “Met mijn ontwerpen probeer ik mensen te verrassen, een beetje uit de sleur te trekken. Ik merkte zelf dat toen ik ging werken alles een beetje op de automatische piloot ging en daardoor kreeg ik minder oog voor de schoonheid van dingen in de wereld. Die schoonheid kan in iets heel kleins zitten. Tijdens een ritje op de fiets van thuis naar je werk. Het wordt lente buiten, je ziet de natuur veranderen, dat soort dingen. Dat probeer ik sinds ik ontwerp extra goed in me op te nemen.”

[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1151″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1154″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1233″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1148″][thb_gap height=”15″]

Je lanceerde onlangs je eigen pettenlijn, wat heb jij met petten?

Andrea: “Petten zijn altijd draagbaar. Zelf draag ik in de lente graag petten en het liefst met een toffe print. Het geeft net iets extra’s aan je outfit en het is altijd in de mode, maakt niet uit wanneer, het verveelt nooit. Ik zag teveel petten zonder print en dacht ‘daar ga ik verandering in brengen, dat kan veel leuker.’ Ik ontwerp ook designs voor op kleding en maak logo’s en dat beperkt zich niet tot petten. Het is altijd zoeken wat aanslaat.”

Wat is je lievelingsplekje in Utrecht?

Andrea: ” Ik ben helemaal gek op koffie. De Village is een van mijn lievelingstentjes. Het sfeertje daar vind ik heel relaxed. Talud vind ik ook een toffe plek én daar hebben ze naast goede koffie ook lekkere wijn!”the-village-coffee-and-music-logo

[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1150″][thb_gap height=”15″]
[thb_gap height=”15″][thb_image full_width=”true” image=”1149″][thb_gap height=”15″]

Waar kunnen we je petten kopen?

Andrea: “ Mijn petten liggen sinds deze week o.a. bij Prime in Utrecht. Ben heel benieuwd hoe het gaat lopen en wat de reacties zullen zijn!”

Benieuwd naar Andrea en Poppin? Info: www.poppindesign.nl

[thb_gap height=”30″]
(Visited 5 times, 1 visits today)